Перейти к содержимому

Universitatea de Stat de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemiţanu”

Un grup de cercetători și specialiști de la Universitatea de Stat de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemiţanu” a efectuat o vizită de lucru la Institutul Național de Medicină Sportivă și Agenția Națională Anti-Doping din București, România.

Delegația a fost reprezentată de către: conferențiarii universitari Serghei Cebanu, șeful Departamentului Medicină Preventivă, Ina Pogonea, Catedra de farmacologie şi farmacie clinică, Alisa Tabîrța și asistentul universitar Victoria Chihai de la Catedra de reabilitare medicală, medicină fizică şi terapie manuală. De asemenea, delegația a fost însoțită de către Gheorghe Ștefaneț, directorul Centrului Național de Medicină Sportivă ”Atletmed”, și Alina Ciofu, inspector la Agenția Națională Antidoping.

În cadrul vizitei, reprezentanții universității noastre au participat la o masă rotundă cu tema ”Common actions in anti-doping research”, la care au fost puse în discuție un șir de subiecte privind: activitățile de prevenire și combatere la nivel național a fenomenului de dopaj, probleme ce țin de sănătatea sportivilor, acordarea asistenței medicale membrilor loturilor naționale olimpice ș.a.

Acțiunea a avut loc în cadrul proiectului Agenției Naționale pentru Cercetare și Dezvoltare 23.80013.0807.4TR ”Common Actions in Anti-Doping Research through Piloting of Innovative Interventions in Education”, implementat în perioada 1 ianuarie 2023-31 decembrie 2024.